Nybörjarkurs för vuxna

  • 16 mar 2024
  • Nybörjarkurs

Den här kursen är speciellt framtagen för dig som är förälder till ett orienterande barn eller ungdom. Kursen kommer att göra det lättare för dig att stötta ditt barn och ni kommer att kunna ha det väldigt roligt mer era nya kunskaper...

Skogsluffarna arrangerar en nybörjarkurs för föräldrar till våra barn och ungdomar och andra vuxna. Kursen består av såväl teori som praktik och genomförs i Brotorp och kringliggande terräng. Kursen är av grundläggande karaktär. Vi lär ut hur kartan är uppbyggd och hur man använder kompassen. Vi övar ute i skogen på att ”översätta” kartan till verkligheten och tvärtom. Deltagarna får även prova på att springa/gå lätta banor (vit nivå och gul nivå).

Eftersom en del föräldrar är upptagna med ungdomsträning på lördagarna, förlägger vi hela kursen till torsdagskvällar. En förutsättning för att kursen ska genomföras är att vi får minst 8 anmälda. Vid mera än 14 anmälda prioriteras de som är aktiva som ungdomsledare i klubben.

Kursen genomförs följande torsdagar

mellan kl 18:15 och 20:15

Den 11, 18 och 25 april. Den 2, 16 och 23 maj.

På teorikvällarna ingår soppa och smörgåsar. Efter praktiska övningar i skogen bjuds på fika.

Kursledare blir Tommy Ljusenius och Michael Thulin.

Kursavgift: 400 kr som inkluderar kursbok, kartor, mat och fika. Kursavgiften erläggs vid kursstarten. De som är aktiva ungdomsledare erhåller kursen utan kostnad.

Anmälan: Sista anmälningsdag onsdagen den 3 april.

Vill du fråga något kan du ringa eller skicka e-post till:

Tommy Ljusenius, tfn 073-3727654

Välkomna!

Skogsluffarnas OK