Träning

Träning är en viktig del av Skogsluffarnas verksamhet. Vi erbjuder möjligheter till träning i stort sett hela året framförallt med utgångspunkt från Brotorp där tisdagsträningen är hjärtat. 

Våra träningstillfällen och grupper: 

Tisdagar: 

Träning under vår och höst för barn och ungdomar från 10 år och uppåt (gul nivå) samt för vuxna och äldre ungdomar som kör året runt. Samling klockan 18.00 vid Brotorp. Klubben bjuder på soppa och smörgås efter avslutad träning och alla tisdagens träningsgrupper bidrar med att tillaga soppan några tillfällen var. Länk till sopplista.

Kontaktpersoner för barn- och ungdomsträning tisdagar:

Kontaktpersoner för vuxenträning tisdagar vår och höst:

Torsdagar: 

Vår och höst har Skogsluffarna teknikträning i samarbete med Stockholms Orienteringsförbund på olika kartor i Söderort på orange (ungdomar, HD14) och svart nivå (vuxenklasser). Vi samåker med bil och alla är välkomna! 

Samordning för torsdagsträning sker via Vuxengruppens WhatsApp-grupp, mejla telefonnummer till Charlotte Pruth eller Anna Mossberg om du vill vara med.

Lördagar: 

På lördagsförmiddag under vår och höst tränar våra yngsta barngrupper med samling vid Brotorp. Kontakta våra ledare nedan för mer information. Våra grupper är ibland fulla och då har vi en väntelista. Om du som vårdnadshavare är intresserad av att bli ledare så får du också gärna kontakta oss, då kan vi ha möjlighet att erbjuda ännu fler barn att orientera! Just nu söker vi speciellt personer som vill vara med att starta en grupp för barn födda 2018 som startar i höst, kontakta Karolina Gryzelius för mer information.

Busluffarna: På lördagar finns även möjlighet för de allra yngsta barnen att testa orientering på ett lekfullt sätt kring Brotorp. Drop in tillsammans med vårdnadshavare mellan kl. 10-12.

Kontaktpersoner för barn- &ungdomsträning lördagar:


Mer om våra grupper för barn och unga: 

Barn och ungdomar delas in i grupper utifrån ålder och nivå, upp till 10 år (grön och vit nivå) på lördagar och 10 år och äldre (gul nivå och uppåt) på tisdagar. Vi tar gärna in nya barn i mån av plats, hör av er till någon av ledarna! Vi söker just nu speciellt efter fler ungdomar 13-14 år som vill testa orientering.

Om du som vårdnadshavare är intresserad av att bli ledare så får du gärna ta kontakt! 

Träningsgruppen för vuxna: 

Vuxengruppen har fokus på motionsorientering men det räcker med grundläggande orienteringskunskap, till exempel genomförd nybörjarkurs. Den passar alla konditionsnivåer. Under vinterhalvåret hjälps vi åt att förbereda träningspass och då kan vi även köra rena löparpass eller skidåkning om det finns snö. Till tisdagsträning så skickas separat kallelse men se även nedan information om Vuxengruppens WhatsApp-grupp.

Sommarsäsongen startar den 9 april 2024 och vi hälsar alla intresserade välkomna att prova på!

Nybörjar- och fortsättningskurser:

Skogsluffarna anordnar vanligtvis en nybörjarkurs för vuxna under våren samt en fortsättningskurs under hösten. Följ länk för mer information: Nybörjarkurser

Veckans bana: 

Under ett par veckor vår och höst kan du träna orientering när du vill med Veckans bana. Följ länk för mer information: Veckans bana

 

Kostnadsfri klubbträning för medlemmar:

Skogsluffarna bedriver all träning på ideell basis och de allra flesta ledare är vårdnadshavare till barn som tränar. Genom intäkter från till exempel medlemskap, tävlingar som klubben arrangerar, Vintercaféet i Brotorp med mera, så stöttar Skogsluffarna barn- och ungdomsverksamheten genom att till exempel subventionera klubbkläder, bekosta soppan samt bidra till kostnad för läger och resor.

Vi tar inte ut en träningsavgift för våra grupper, men de som deltar behöver lösa medlemskap i föreningen. Både vuxna och barn får gärna testa två gånger först, för att sedan bli medlemmar i klubben. Om ni vill och har möjlighet att bidra lite extra så får ni gärna lösa medlemskap för hela familjen istället för enbart den aktiva medlemmen.