TävlingsPM

Tävlings-PM, Bagisloppet 2022


Välkommen till Bagisloppet 8 juni 2022!
Onsdagen den 8 juni är det dags för femte upplagan av Bagisloppet! Start och mål vid Bagarmossens skola.
Allt är förberett för en härlig eftermiddag och kväll. Det är vi tillsammans - löpare, funktionärer och publik - som kommer att göra detta lopp till en härlig upplevelse! Vi rekommenderar alla löpare och anhöriga som vill heja på att ta sig till tävlingsplatsen med cykel eller kollektivtrafik. Det är ont om parkeringsplatser, så lämna bilen hemma!

Alla anmälda Bagisloppet kan du se här.
Alla anmälda Lilla bagisloppet kan du se här.


Kolla gärna igenom anmälningslistan så att du eller ditt barn är anmäld till rätt klass i rätt namn osv. Om något är fel, mejla snarast till anmalan@bagisloppet.se
Nummerlappar – hämtas med fördel ut dagen före loppet!
Tisdagen den 7 juni kommer löparna kunna hämta ut nummerlappar i Bagarmossens centrum, i nära anslutning till tunnelbanan, mellan kl. 16.30-19.00. Vi uppmanar alla löpare att hämta ut nummerlappen i förtid för att så långt det är möjligt undvika köer och en stressig uppladdning på tävlingsdagen. På tävlingsdagen onsdagen den 8 juni kan nummerlappen hämtas vid start- och målområdet vid Bagarmossens skola från klockan 15:30. De måste vara uthämtade senast 30 min före start.
Efteranmälan
Vid midnatt den 1 juni stänger ordinarie anmälan via Skogsluffarnas hemsida. Det går dock att fortsatt anmäla sig till ett något högre pris (mejla anmalan@bagisloppet.se). Det går även bra att efteranmäla sig vid nummerlappsutdelningen (enligt tiderna ovan) samt på tävlingsdagen vid Bagarmossens skola i mån av plats.
Det går bra att betala med så väl kort som Swish. Instruktioner om efteranmälan hittar du på Skogsluffarnas hemsida: www.skogsluffarna.se/Arrangemang/Bagisloppet-2022/
Regler och banans markeringar
Loppet genomförs på gångbanorna. Banan har tydliga vita pilar målade på asfalten. Funktionärer kommer att finnas vid vägövergångar, i centrum och på några andra ställen där säkerheten kräver. Det är inte tillåtet att gena över gräsmattor eller dylikt och därmed avvika från gångbanorna och banans sträckning. På 5km och 10km finns en sträcka som går på trottoar utmed en gata.
Tänk på att gatan inte är avspärrad för loppet, så viss försiktighet gäller. Håll till höger utmed spåret, de som springer om gör det på vänster sida.
I Lilla Bagisloppet finns funktionärer längs hela banan som visar vägen för barnen.
Obs! Sen ändring gällande tidtagning:
På grund av stor osäkerhet kring antal startande in i det sista, beslutade tävlingsledningen den 30 maj att inte beställa elektronisk tidtagning till årets lopp. Elektronisk tidtagning bedömdes innebära en allt för stor ekonomisk risk, och en utgift som skulle vara svåra att hämta hem. Vi kommer i stället använda oss av manuell tidtagning. Det innebär att tidtagningen startar samtidigt för alla löpare, inte när löparen passerar startbågen. Vi arrangörer kommer att jobba hårt för att loppet ska bli så rättvist som möjligt trots denna sena ändring, och vi hoppas att löparna har förståelse för beslutet.
Arenan
Tävlingsarenan inkl. start och mål är belägen vid Bagarmossens skola. Se karta över arenan på
Skogsluffarnas hemsida: www.skogsluffarna.se/Arrangemang/Bagisloppet-2022/. Där finns även en karta över bansträckningen.
   
Tävlings-PM, Bagisloppet 2022
Start och mål för Lilla Bagisloppet
Starttiderna är som följer:
Kl. 17:15 - Förskoleklass och årskurs 1 (1 km, ej tidtagning) Kl. 17:30 - Årskurs 2 och 3 (2 km)
Kl. 17:45 - Årskurs 4 och 5 (2 km)
OBS! De yngsta springer endast ett varv, de andra två grupperna springer två varv.
Starten sker söderut mot centrum, som passeras redan efter några hundra meter.
När barnen går i mål ska de hålla till höger in i målfållan. De som ska springa ett varv till ska hålla till vänster och passerar starten igen. Vi kommer att ha funktionärer på plats som hjälper till med detta, men förbered gärna barnen.
Start och mål för 5 km och 10 km, kl.18.15 och kl. 18:25
Starten för Bagisloppet 5 km och 10 km går kl. 18:15 respektive kl.18.25. Vi delar på starten i stora loppet med anledning av manuell tidtagning.
De som springer snabbast står längst fram i startfållan. De som vet med sig att de springer medelsnabbt står i mitten och de som vill jogga i långsam takt står längst bak. Då får vi ett bra flyt för alla löpare i starten och under loppet.
Starten sker söderut mot centrum, som passeras redan efter några hundra meter. De som springer 10 km ska springa två varv. När ni varvar ska ni hålla till vänster och springa förbi starten igen. När ni går i mål ska ni hålla till höger in i målfållan.
Tunnelbana/buss
Ta tunnelbanans gröna linje till Bagarmossen. Eller buss 161 från Skogskyrkogården mot Bagarmossen. Gå av vid hållplats Byälvsvägen.
Ombyte, Överdragskläder & Värdesaker
Det finns en bevakad uppsamlingsplats för överdragskläder och värdesaker vid start- och målområdet i Skogsluffarnas stora tält. Du lämnar in och får tillbaka dina överdragskläder mot uppvisande av nummerlapp. Se till att de ligger i en förslutningsbar påse eller väska.
Det finns toaletter i skolbyggnaden vid huvudentrén.
Vätskekontroll
Vätska finns vid start- och målområdet samt vid varvningen 5 km. Vid kontrollerna serveras det sportdryck från Umara och vatten.
Servering
Vid start- och målområdet finns en enklare servering med nygrillade hamburgare (vegetariskt alt finns), korv och kakor så det går utmärkt att äta kvällsmaten på arenan!
Vid målgång blir barnen bjudna på banan, russin och dricka av ICA Bagarmossen.
Hälsa
Starta inte loppet om du inte är helt frisk. Tänk på att du deltar på egen risk. Läkare kommer att finnas på plats.
Prisutdelning
Vinnarna i varje klass för 5 km resp. 10 km får en vacker blomsterbukett från lokala blomsteraffären Blommor4U i Bagarmossens centrum.
Alla deltagare i Lilla Bagisloppet får medalj efter genomfört lopp.
    
Tävlings-PM, Bagisloppet 2022
Resultat
Resultat kommer att finnas tillgängliga via tidtagningsleverantören Race. Bagisloppet resultat hittas här
Lilla Bagisloppet resultat hittas här
Information
På tävlingsdagen kommer det att finnas information vid start- och målområdet. Har du några frågor före loppet kan du kontakta tävlingsledare Charlotte Pruth (070-6656264) eller Anna Hammarbäck (070-4688641). E-post: info@bagisloppet.se. Frågor om anmälan: anmalan@bagisloppet.se
Bagisloppet arrangeras av Skogsluffarnas OK i samarbete med Svenska kyrkan Skarpnäcks församling, som står för barnens avgifter i Lilla Bagisloppet.
Loppet är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundets godkände banmätare Mikael Hill.