Kartor

Skogsluffarna underhåller idag, på egen hand - eller i samarbete med andra klubbar - sex kartor som täcker upp mycket av södra Stockholmområdets närskogar. Kartorna är i skala 1:15 000 eller 1:10 000 och 1:4 000 (sprint) förutom till orientering är de perfekta att ha för promenader i närområdet eller för att märka ut smultronställen i skogen. Kartverksamheten ger klubben fina möjligheter till att arrangera tävling och träning, och dessutom är kartorna en inkomstkälla för klubben.

För priser och beställningar kontakta Hans Rosén, ansvarig för kartor i Skogsluffarna. 

Våra kartor: 

  • Gömmaren: Samägs av Skogsluffarna och Snättringe SK.
  • MörtsjönSamägs av Skogsluffarna, Snättringe SK och Hellas Orientering. 
  • Flaten: Ägs av Skogsluffarna.
  • Nackareservatet och Erstavik. Samägs av Skogsluffarna, Järla IF och OK Ravinen. Kartor kan beställas via Nackareservatets kartgrupp. 
  • Ågesta: Samägd av Skogsluffarna och IFK Enskede.
  • Bagarmossen-Skarpnäck, sprintkarta: Samägd av Nackareservatets kartgrupp, Skogsluffarnas OK, Järla IF och OK Ravinen.

Inför varje arrangemang över 150 deltagare ska enligt gällande bestämmelser samråd ske med berörda markägare och jakträttsinnehavare.

En klubb med anor på kartritarområdet 

Skogsluffarnas OK var en av de första klubbarna i landet som började ta fram specialritade kartor för orientering redan under 1960-talet. Gustaf Richert, som var projektledare för att ta fram kartor berättar om kartor som ritades för hand med tuschpenna och att första versionen kom av trycket 1963. En kraftigt reviderad upplaga kom 1967 som inkluderade hela Nackareservatet, 1:25 000 grön skog! Tidigare var det en medlem vid namn Kurt Andersson som ritade med blyerts och kopieringsmaskin i Älta-Ulvsjöområdet.