Träning & tävling

Skogsluffarna erbjuder möjlighet till träning och tävling året om. Ta del av prioriterade tävlingar och klubbaktiviteter via kalendern på hemsidan. En sammanställning finns även i den årliga julhälsningen: Detta händer i klubben 2023: pdf.

Utrustning för träning och tävling: 

Kläder: Den som springer orientering ska tänka på att använda kläder som är bra att springa i och som inte blir för tunga när det är blött i skog och mark. Tunna nylonbyxor eller löpartights och tröja i funktionsmaterial fungerar bra. Kläderna ska täcka hela axlarna och hela benen enligt tävlingsreglerna. Skogsluffarna har ett mindre lager av klubbkläder till försäljning och någon gång per år går det att beställa kläder. Barn och ungdomar får 50 procents rabatt på alla klubbkläder.

Skor: För nybörjare och barn fungerar det bra med vanliga löparskor. Men när du lämnar stigarna kan det vara bra med orienteringsskor som tål att blötas ned och har metall eller platsdobbar som ger bra fäste.

Kompass: För nybörjare räcker det med en enkel variant av kompass för att passa kartan rätt. För svårare banor kan du behöva skaffa sig en mer avancerad variant. Om du är osäker, prata med någon av våra ledare om vilken sorts kompass som kan vara rätt för dig. Klubben lånar ut kompass i samband med träning.

Sportidentpinne (SI-pinne): För att stämpla vid kontroller i samband med tävling krävs en SI-pinne som registrerar att du varit vid kontrollen. Dessa pinnar finns att köpa eller att hyra på tävlingar, klubben har också ett antal att låna ut.

Pannlampa: Under höst- och vinterträningen behövs en pannlampa. Spridning i pris och kvalité är stor, så fråga en ledare om råd kring vilken lampa som kan passa. Klubben har ett antal lampor att låna ut.