Naturpasspremiär med 50-turen den 2 april - Nu med resultat!

  • 10 mar 2022

Hur många naturpasskontroller på en dag klarar du att ta? Om du klarar alla - eller kanske hälften - då är 50- eller 25-turen något för dig! Tävlingen genomförs i samband med Naturpasspremiären vid Brotorp den 2 april. Välkomna!

Resultat från 50-25-turen den 2 april: 

50-turen är en riktigt lång orienteringstävling som genomfördes för första gången 2013 som uppladdning för 10Mila och andra långdistanstävlingar. Se det som en underbar utmaning och att få orientera en hel dag i din egen takt!

Tävlingen genomförs i tre varianter: Ta alla 50 kontroller, ta 25 kontroller eller ta så många du hinner och orkar.

Start: Gemensam start kl 10.00. Omklädningsrum öppna från 9.00.

Tävlingssledning finns på plats till 16.30, du måste dock komma i mål senast kl 16.00.

Stuga och omklädningsrum stängs kl 17.00

Start och målplats: Brotorp, Skogsluffarnas Klubbstuga, mellan Bagarmossen och Skarpnäck mot Älta till, se karta till höger. Du kan springa eller cykla hit, åka tunnelbana och gå 10-15 minuter eller åka bil. Vi har ett fåtal parkeringsplatser vid stugan. Infart från Skarpnäck (via Trädgårdscenter)

Regler: Kontrollerna tas i valfri ordning. Kartan är i A3 över Nackareservatet i skala 1:10 000. Varje kontroll har en bokstav som ska fyllas i med penna på bifogat kort. Bokstäverna kontrolleras vid målgång. Klasser: 50, 25 eller valfritt antal, (så många du vill och i så fall även vilka du vill av de 50) Dam och herrklass för 25/50.

Viktigt att alla löpare anmäler sig till tävlingsledningen efter avslutat lopp, så att vi vet vilka som är i skogen!

Banan: Löpsträcka på 25-30 km beroende på dina vägval till alla 50 kontroller.

Mat: Vid Brotorp kommer det finnas målgångsbord med banan, chips, och saft/vatten. Därefter fika med våfflor. Längs banan finns inga vätskekontroller men Hellasgården ligger centralt på kartan, där det finns café och kiosk.

Säkerhet Du orienterar på egen risk och kan avbryta när du vill utan att behöva komma tillbaka till Brotorp, men då måste du höra av dig till tävlingsledningen så att vi vet detta

Kostnad: 150 kr, då ingår karta, samt förtäring. Vid direktanmälan 200 kr. Medlem i Skogsluffarna betalar endast priset för kartan, 80 kr. 

Avgiften betalas på plats med swish eller kort.

Anmälan:  senast onsdag 30 mars till Tommy Ljusenius, email: ljusenius@outlook.com

Övrigt:

Resultatlista läggs upp på denna hemsida samma dag.

  • Banläggare Lars Mongård, Skogsluffarnas OK
  • Tävlingsledare Tommy Ljusenius, tel: 073-372 76 54

Mindre värdesaker kan lämnas in.

Välkomna!

Skogsluffarnas OK