Nybörjarkurs för vuxna i höst!

  • 16 jun 2020

Den 27 augusti startar Skogsluffarnas nybörjarkurs i orientering för vuxna. Totalt erbjuds deltagarna fem tillfällen utomhus med de två erfarna kursledarna Olle Öberg och Tommy Ljusenius.

Ta chansen att lära dig orienteringens grunder med start den 27 augusti! Skogsluffarnas vuxenkurs brukar innehålla flera teoripass i Brotorpsstugan, men i dessa coronatider håller vi oss utomhus med fokus på praktiska övningar. I våras testade vi att genomföra alla delar av vuxenkursen utomhus och det visade sig fungera bra.

Teorin får deltagarna läsa in på egen hand i boken ”Hitta ut” som delas ut vid första tillfället. Boken innehåller både teori och en hel del övningar, som går att genomföra på egen hand. Däremellan träffas vi för ”läxförhör”, instruktioner och övningar ute i det fria, allt för att minska risken för smitta.

Så här se programmet ut:

  • Torsdagen den 27 aug kl 18.30 träffas vi vid Brotorp för att dela ut instruktioner, kursbok och hemuppgifter
  • Lördagen den 29 aug kl 10.15: Genomgång av hemuppgift och handledd övning i skogen
  • Torsdagen den 3 sep kl 18.30: Genomgång av hemuppgift och handledd övning i skogen
  • Lördagen den 6 sep kl 10.15: Genomgång av hemuppgift och handledd övning i skogen
  • Torsdagen den 10 sep kl 18.00:  ”Prova på - bana” med diskussion och utvärdering av vägval med mera. Information om Skogsluffarnas verksamhet.

Vem riktar sig kursen till? Orientering är en sport som passar alla åldrar och du behöver egentligen inga förkunskaper för att gå kursen och de praktiska övningarna kan du göra i din egen takt. Så alla är välkomna och vi hoppas förståss att ni ska fastna för sporten.

Sista anmälningsdag den 21 augusti: Anmälan görs till Tommy Ljusenius på mail: ljusenius@outlook.com. Ange då ditt telefonnummer och din mailadress.

Vill du fråga om något når du Tommy på 073-3727654

Kursavgift: 250 kronor (inkluderar kursboken och kartor) betalas vid kursstarten.

Välkomna!