1428 ställde upp på våra påsktävlingar!

  • 11 maj 2017

Påsktävlingarna med IFK Enskede hölls på Källbrinks IP påsken den 16 -17 april Långdistansen på annandagen var klassad som UP, vilket betyder extra intresse för ungdomar i HD 12-16. Totalt var det 1428 deltagare under 2 dagar, varav 500 i öppen kl.

UP är en serietävling för Stockholms ungdomar i huvudklasserna HD 12- 16. StOF:s ungdomskommitté väljer ut ca: 10 stockholmstävlingar som ingår i UP - serien under en säsong. Normalt räknas de 5 bästa resultaten in i slutställningen. Poäng till UP- serien kan fås via huvudklass eller kortklass. I huvudklassen delas poängen ut till alla som fullföljer  medan  de 3 första i kortklass får poäng.

 

Bästa poängen (max) får den deltagare som erhåller 250 poäng( fem segrar) på totalt 10 tävlingar/ säsong. De senaste tre säsongerna har Elias  Tidevall , Skogsluffarna erhållit ( 250) poäng) i H12, H14 och H16,'

 

Skogsluffarnas OK har tillsammans med Snättringe SK tagit fram en helt digitaliserad karta. Den användes första gången på fjolårets  25-manna.Genom samarrangemanget fördelas alla funktionärsposter mellan klubbarna. Intäkter och kostnader delas lika.

.

 

Vid UP - tävlingar krävs att vi har en speaker funktion . Den platsen sköts numera av  vår Kalle Lindqvist. Till hans hjälp hade vi Lars - Görna Pettersson från Tyresö, även kallad "Garry" . En ungdomsfantast som är med på distriktens ungdomsläger och har fullständig koll på dom flesta ungdomarna, deras styrka och färdigheter.

 

Michael Thulin var tävlingsledare för måndagen på långdistansen och Olle Öberg för söndagen på medeldistansen. Vi fick support från Huddinge kommun genom Stefan Nilsson ( anläggningschef ( Huge ). Banläggningen för medeldistansen sköttes av Douglas Lundin och Fredrik Wallstedt med Tommy Ljusenius som styrande. Långdistansens banläggare var Jan Frödin från Enskede.

Den sena våren med kyliga vindar medförde att Idrottsplatsen med omklädningsrum och toalett inomhus värmde gott. Vi fick också ha servering inomhus . markan hölls av Enskede . Både hamburgare och korv värmde i kylan .

 

Parkeringen var en delikat uppgift, då pakeringsytorna var uppdelade i 4 olika platser med olika tillfartsvägar. Vår parkeringsansvarige Ulf Ranhed med många funktionärer klarade av att fördela bilarna på rätt plats - och dessutom ta betalt.

 

Ett stort tack till Enskede, som var en utmärkt samarbetspartner. Deras erfarenhet på tävlingsarrangemang är imponerande. De har rutiner för exempelvis sekretariat och uppbyggnad av arenan som minimerar misstag. I ett orienteringssammanhang får inget gå fel.