Resultat KM Medeldistans

  • 17 aug 2016

Det blev en extremt rafflande upplösning på herrarnas medeldistans som genomfördes vid Ågesta. Även damer, oldboys, oldgirls och ungdom-herrar ställde upp

21 luffare deltog i den av IFK Enskede annordnade KM i medeldistans på tisdagskvällen. Den genomfördes först med en prolog, för att sedan avslutas med en jaktstart baserad på prologens resultat. Både i herrklassen och damklassen blev det nya KM segrare för första gången. Karin Fuhr Lindqvist segrade band damerna, och Douglas Lundin bland herrarna. Sixten Lindqvist vann ungdom, Lars Mongård oldboys och Karin Edström oldgirls.

För herrarna blev det väldigt spännande. När inte vår ungdomsstjärna Elias ställde upp verkade det återigen upplagt för vår meste KM mästare på modern tid Magnus Falkenström. Men efter prologen låg han bara fyra efter säkre Douglas, långe Jan och snabbe Kalle. När väl Jaksttarten drog igång blev det rätt snabbt en klunga med alla fyra och ett antal Enskede-löpare. På 6:e kontrollerna av 8 lyckades då Magnus stämpla fel och drog med sig Janne. Douglas och Kalle lyckades dock läsa sig rätt. I mål upptäckte Magnus, som kom först in, fadäsen liksom Janne som andren. Men inte nog så. Douglas och Kalle ramlade i sista branten, Douglas blev blodig och Kalle sprang förbi för att upptäcka att han tappat SI-pinnen i fallet. Så säkre Douglas kunde defilera i mål som ohotad segrare. Tämligen rättvist då han alltså även vann prologen. Skribenten var så upptagen av denna situation så han missade helt ev. liknande historier som hände på damsidan och som därmed inte kan delges i denna nyheten, vilken han härmed ber om ursäkt för.

Se Eventor för resultatlistan.