Resultat KM i långdistans

  • 25 maj 2014

I stark konkurrens vann Leif Magnusson och Elias Tidevall respektive klass, och i lite tunnare konkurrans försvarade Karin Tidevall och Jan Stridh sina KM titlar

I ett med IFK Enskede och Skarpnäcks OL gemensamnt arrangemang, där den sistnämda anordnade, så genomfördes KM i långdistans ute vid Hällkanna, Bro i strålande sommarväder.

Banorna hade lagts av Ulf Radler Järfälla OK i utmärkt fin terräng, inte så mycket höjder, men risigt på marken enligt vissa.

I rätt hård konkurrens (4 deltagare) lyckades Leif Magnusson åter vinna en titel, denna gång i KM-klassen "oldboys". Damerna hade faktiskt samma bana så där blev det mycket snack efteråt.

Våra duktiga elitsatsande ungluffare samsades också på en gemensam bana och denna gång gick Elias segrande ur striden efter bl.a. en bom av Jason på sista kontrollen. Trevor tog det lite lugnare med en förskylning i kroppen.

Damerna hade lika många deltagare som herrarna, vilket var minimala två stycken, men inget ska tas ifrån segrarna för det, den som är där och är bäst vinner. I år blev det dessutom återigen Karin Tidevall som med liten marginal (precis som förra året) lyckades med bedriften att försvara sin KM titel i långdistans. Likadant blev det i herrklassen med minimala två deltagare där Jan Stridh också lyckades försvara sin titel, bara en sån sak, hur långe ska detta pågå?

Efter genomfört lopp badade de flesta i sjön och passade på att sola sig lite.

Två deltagare, en från Skarpnäck och en för luffarna värmde upp med att cykla dit från Bagarmossen, en sträcka på 54 km, vilket tog cirka 2 timmar.

Klicka här för mer information om resultatet