Årspremiär för Naturpasset och 50turen genomförd

  • 14 apr 2014

För tredje året i rad så genomfördes i lördags vårpremiären av Naturpasset i samband med en lördagsträning i Brotorp och för andra året i rad tävling 50turen.

I år sålde vi hela 94 Naturpasset (mot förra årets 75 stycken) genom Lasse Mongårds försorg. Det fina vädret bidrog säkert.

Magnus Blomberg (Skogsluffarna) vann av dessa som tog minst en kontroll utlottningen av en kartbricka. Dragning av Vinterpasset genomfördes också och vinnare där blev Jan Åman. Priset var ett Naturpass som Jan använde på premiären direkt. För mer information om Naturpasset, se under Arrangemang eller länken: Naturpasset

Brittis hade ordnat med Din Vårdcentral Bagarmossen som vaccinerade mot TBE under hela förmiddagen. Brittis skötte även fiket och bjöd deltagarna på dricka och gott.

Många som var där frågade om Vuxenkursen. Satsningen på Naturpasset med 50turen är ett vitkigt sätt för klubben att nå ut med klubbens våraktiviteter som just vuxenkurser, öppet hus, motionsorientering m.m Många orienterare startar just sin bana gneom Naturpasset, vilket undertecknad kan skriva under på.

Tävlingen 50turen drog denna gång 14 deltagare, varav 7 stycken externa och 7 stycken Skogsluffare. Hela 7 stycken tog alla 50 kontrollerna på en gång, och bäst av alla var vår klubbetta Magnus Falkenström på den imponerande tiden 3 timmar och 13 minuter, vilket är nytt rekord! Ola som kom tvåa GPS-mäte sin bana till 2.6 mil.

För mer information och resultat, se http://www.50turen.se

Lasse säljer Naturpass nedan

P1020159

Inför starten av 50turenP1020143

Deltagarna i 50turen

P1020160

Vinnaren Magnus nästan oberörd efter målgång

P1020161

En mycket trött tävlingsledare drygt en timme i mål efter Magnus