Skogsluffarna vann en etappseger på Amfibiemannen

  • 9 aug 2013

Skogsluffarna fortsätter att utmärka sig genom goda resultat och bred verksamhet. På den tuffa tävlingen amfibiemannen.se så lyckades Magnus och Janne vinna spurtpriset som snabbaste patrull (av 217 st.) över en terrängsträcka på 1 km.

Genom vår egen 50turen har vi kommit i kontakt med tävlingsformen aquathlon, en variant av triathlon där endast simning och löpning i växlande former förekommer. Vår egen tävling (50turen - halvan) på totalt 25 km genomfördes i mitten av Juni vid Brotorp bl.a. som en uppladdning inför Amfibiemannen uppe vid Arholma, en mindre variant av giganternas ÖTILLÖ ute i Stockholms skärgård.

 

Magnus Falkenström och Janne Stridh, representerande Skogsluffarna såklart, ställde i slutet av Juli upp på Amfibiemannens distans på totalt 28 km fördelat på 5.4 km simning och 23 km löpning, en s.k. patrulltävling där man tävlar i par. Vi tappade på varje simning, men tog oftast igen det på löpningen. Den totala placeringen blev plats 47 av totalt 151 par inom herrklassen.

Det roligaste var dock att vi lyckades vinna ett av totalt två spurtpris. Simningens spurtpris hade vi så klart ingen chans på, men löpsträckan, en speciellt sträcka som bestod av skogsstig på 1 km lyckades vi faktiskt vara snabbast av alla par (inkl mix och kvinnor, SM-guld vinnare inom Triathlon mm) och fick på prisutdelning ta emot jubel och ett presentkort på 5000:-. Så det lönar sig att träna orientering!

 

För mer information och resultat, se http://www.amfibiemannen.se/

Tyvärr har vi inga bilder av händelsen och deras hemsida har ännu inte uppdaterats med bilder från årets tävling, men det kommer säkert.