Galet jämnt, galet kul på 25-manna 2012

  • 7 okt 2012

Glädje och gemenskap är en del av Skogsluffarnas värdegrund. Det var något som också visades upp i praktiken när 25-manna gick av stapeln igår.

Igår lördag den 6 oktober var det dags igen för världens största stafettävling i orientering. Tävlingsarenan låg i närheten av Tullinge flygfält intill fina skogspartier där löparna kom att springa. Även i år ställde Skogsluffarna upp med två lag, i år kallade Raketen och Blixten. Magnus Falkenström, Daniel Lundin och Leif Magnusson hade som ambition att skapa två jämna lag. Och med endast en halvtimmes skillnad* mellan lagen kan man inte säga annat än att de lyckades. Blixten kom in på totalt 573 minuter och Raketen på 610 minuter. Det innebar placeringsmässigt en 308:e och 316:e plats bland 371 anmälda lag.

Samtliga som sprang förtjänar en stor luffarkram. Extra stor sådan till de som sprang för allra första gången vilka utgjorde nästan en tredjedel av löparna. Bland dem ska också nämnas att nio av elva ungdomar begick debut och vilka insatser de stod för! Vi får se upp vi som passerat tonåren för några decennier sedan.

En stor eloge även till de som arbetade vid sidan av: Brittis i tältet, Reine och Olle som lagledare där även Magnus Falkenström och Anna Rosnäs kompletterade efter sina respektive sträckor. Att det hela tiden fanns en luffare vid växlingsfållan var guld värt för alla som väntade på att få starta.

Klubben växer som tidigare nämnts. Att den gör det med glädje och gemenskap bådar gott för framtiden. Oavsett om man vill ”toksatsa” eller vara med för att det är kul ska Skogsluffarna utgöra det attraktiva alternativet för söderortsintresserade. Klubben är på mycket god väg.

*Den tidsdifferens som tidigare uppgivits i Eventor visade sig vara felaktig. Men det var ju jämnt ändå!

Brittis

Hampus

Henrik var helt slut vid målgång

Henrik

Inifrån tältet

Jason vid sista kontrollen före mål

Jason i farten

Majken efter sitt Miniknat

Majken

Karin S, Katarina, Karin E och Erika

Några av damerna

Per Ingman med hål i pannan och Leif kollar resultattavlan

Per

Petter Lind, vårt senaste tillskott har kommit i mål

Petter

Trevor spurtar i mål

Trevor

Daniél och Tilde väntar för att starta

Ungdomarna

Trevor förbereder sig för start

P1000748

Fredrik, Magnus och Mats kollar vägval

P1000732

Elias stämplar på sista kontrollen

P1000796

P1000727