Tävlings-PM

PM Brotorp Trailrun 2023

Äntligen dags igen för loppet som följer Nackareservatets och Erstaviks vackraste stigar från förorten, genom sensommardoftande tallskogar, över böljande berghällar, förbi glimrande tjärnar, till Erstaviks havsstränder och tillbaka. Ett vackert, roligt, lättillgängligt och välarrangerat lopp med trivsam atmosfär i Stockholm.

VAD

Detta tävlingspm är tänkt att samla all viktig information som krävs innan loppet. Mycket av denna informationen samt lite glada tillrop och kommentarer kommer finnas i vårt facebookevenemang Brotorp Trailrun 2023.

NÄR

Söndag 17 september 2023. Starttid 10:00 26 km-banan, kl 10:30 13 km-banan och 6,5 km-banan kl 11:00. Nummerlappsutdelning från 09:00 tävlingsdagen. Kom i god tid.

Maxtid: Alla måste vara i mål innan 14:00, då drar vi repet. Det motsvarar alltså 4 timmar för långa banan. Mer specifikt måste man längs långa banan passera andra vätskestationen innan 11:30 och tredje innan 12:30, vilket motsvarar ett jämt tempo på ungefär 10 min/km längs banan.

VAR

Vid Skogsluffarnas klubbstuga Brotorp. Adressen är Skarpnäcks gårdsväg 100. Länk från google: KLICKA HÄR. Det finns ett 10-tal p-platser vid stugan, infart från Skarpnäck. I Skarpnäck finns det många fler p-platser. Vi rekommenderar att ni tar er till Brotorp till fots, cykel eller med kollektivtrafik. 

LOPPET

Banan är snitslad med orangea tygsnitslar med kompletterande skyltar. Där banan följer markerade leder kommer dessa användas som banmarkering. Skyltar kommer då ge denna info ex. “följ blå”. Vid vissa korsningar kommer funktionärer att finnas på plats som guidar er rätt. 

Karta över bansträckningarna finns under fliken banan.

GPX-fil till 26-kms banan respektive 13-kms banan finns under fliken banan.

Vi har vätske- och energistationer vid 4, 7, 15 och 21.5 km för långa banan och vid 4 och 9 km för korta.  Här kommer det att finnas vatten, sportdryck, banan och något sött (plus första förband samt funktionärer). Vid  målgång bjuder vi alla löpare på soppa, macka, våffla, kaffe, banan, chips och trevligt efterhäng.

Sportdrycken är Umara citron som Umara i år har sponsrat med. Men det är samma energi som vi har använt på evenemanget i alla år, men i år är vi lite extra glada över detta. Länk till sportdrycken: https://umarasports.com/butik/under-aktivitet/u-sport-108#model=366

Loppet har en maxtid på 4 timmar på långa banan, vilket motsvarar ca 10min/km. Detta för att säkerställa att vi inte plockar bort snitslar och vätskekontroller när ni fortfarande är ute på banan. Du ska ha  nått den andra vätskekontrollen kl 11.10 och den tredje kl 12.30. Om du har på känn att du kommer att ligga nära maxtiden, ta gärna med en telefon när du springer så att du kan meddela om du ”blir sen”. Jag nås på  telefon 070-3951991. Det är även viktigt att du meddelar så snart som möjligt om du tvingas bryta loppet!

PRISUTDELNING

Prisutdelningen kommer ske så fort pallen från samtliga klasser har gått i mål. Uppskattad tid är vid 12:30. Är man inte på plats så tar vi kontakt med er via mail.

SERVICE

Omklädning, toalett, dusch och bastu finns vid stugan. 

I tävlingsavgiften ingår soppa, macka, våffla och dryck för alla deltagare efter målgång. 

Enklare café finns för publiken med försäljning av dryck och våffla. 

ÖVRIG INFORMATION 

För frågor, funderingar och förslag hör gärna av er till tävlingsledaren på 070-3951991, alternativt petterlind2@gmail.com.


Väl mött i skog och mark, på träning och tävling!

Petter Lind
Tävlingsledare