SOFT - Nyheter

Efter en sällsynt dramatisk tävling med felaktiga vägval och varvningar, diskningar och protester, men också fantastiska löparinsatser, tog IFK Lidingö, en av förhandsfavoriterna, till slut hem SM-guldet i sprintstafetten.

En ny version av regelverket har publicerats. Den innehåller bland annat en skrivning om att SOFT:s mästerskapstecken eller -plakett delas ut enligt OF:s anvisningar vid DM efter ett förbundsmötesbeslut 2022.

VM har precis avslutats med fina svenska framgångar och mycket orientering i TV. Redan i morgon lördag blir det mer orientering i SVT då SM i sprintstafett avgörs i Linköping med flera VM-löpare på plats.

General Assembly, IOF:s årsmöte, hölls som ett hybridmöte i samband med VM i Danmark. Bland annat valdes Tom Hollowell in i styrelsen (council).

Det blev en stor brittisk succé på damernas VM-sprint i Vejle, Danmark. Megan Carter Davies gjorde ett topplopp och vann sex sekunder före Simona Aebersold, Schweiz. Tove Alexandersson slutade sexa efter några misstag på banan.

Gustav Bergman lyckades med vad han knappt vågat tro på själv på VM-sprinten. Efter ett snudd på perfekt lopp knep han silver 16 sekunder bakom guldmannen Kasper Fosser, Norge.

Åtta av nio svenska löpare gick vidare från VM-sprintkvalet i danska Vejle på torsdagsförmiddagen. Regerande världsmästaren Isac von Krusenstierna missade att gå vidare med ynka två sekunders marginal.

Lina Strand har blivit sjuk och missar den individuella sprinten som avslutar VM i Danmark idag. Tisdagens fyra på knockout-sprinten, Sara Hagström, ersätter.

Hanna Lundberg tvingas stå över hela sprint-VM på grund av skadebekymmer. I stället får Karolin Ohlsson chans till snabb revansch efter felstämplingen i knockout-kvalet.

Tove Alexandersson gjorde det igen. Segern på historiens första VM i knockout-sprint var hennes elfte raka VM-guld och det 17:e totalt.

De svenska unga VM-debutanterna August Mollén och Jonatan Gustafsson gjorde succé på knockout-sprinten i danska Fredericia. Duon imponerade stort med silver och brons bakom Schweiz stora stjärna Matthias Kyburz.

Emil Svensk har valt att stå över dagens knockout-sprint vid VM i Danmark och satsar allt på torsdagens individuella sprint.

22-årige VM-debutanten Jonatan Gustafsson är redo för sin första tävling som VM-löpare i morgon. Formatet knockout-sprint är något som passar den löpstarke örebroaren mycket väl.

I morgon fortsätter VM-tävlingarna i Danmark med tidernas första VM i knockout-sprint. Sverige kommer till start med fyra damer och fyra herrar varav två VM-debutanter.

Svenskt VM-guld i Danmark

(2022-06-26 20:07)
Det favorittippade svenska stafettlaget klarade trycket vid sprint-VM och sprang hem guld vid stafetten i Kolding, Danmark. I guldlaget sprang Lina Strand, Max Peter Bejmer, Gustav Bergman och Tove Alexandersson.