Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs för vuxna under maj

16 APR 2020 20:59
Den 9 maj startar Skogsluffarnas nybörjarkurs i orientering för vuxna. Totalt erbjuds deltagarna fem tillfällen utomhus med de två erfarna kursledarna Olle Öberg och Tommy Ljusenius. (OBS! FULLBOKAT! - NY KURS PLANERAS TILL HÖSTEN)
  • Uppdaterad: 16 APR 2020 20:59

Ta chansen att lära dig orienteringens grunder med start den 9 maj! Många idrottstävlingar ställer in och gruppträningar och gym håller stängt på grund av coronakrisen. Men skogen är fortfarande tillgänglig och orientering är en sport som passar utmärkt för social distansering.

Skogsluffarnas vuxenkurs brukar innehålla flera teoripass i Brotorpsstugan, men i dessa coronatider  håller vi oss utomhus med fokus på praktiska övningar. Teorin får deltagarna läsa in på egen hand i boken ”Hitta ut” som delas ut vid första tillfället. Boken innehåller både teori och en hel del övningar, som går att genomföra på egen hand. Däremellan träffas vi för ”läxförhör”, instruktioner och övningar ute i det fria, allt för att minska risken för smitta.

Så här se programmet ut:

  • Lördagen den 9 maj kl 10.15 träffas vi vid Brotorp för att dela ut instruktioner, kursbok och hemuppgifter
  • Onsdagen den 13 maj kl 18.30: Genomgång av hemuppgift och handledd träning i skogen
  • Lördagen den 16 maj kl 10.15: Genomgång av hemuppgift och handledd träning i skogen
  • Onsdagen den 20 maj kl 18.30: Genomgång av hemuppgift och handledd övning i skogen
  • Onsdagen den 27 maj kl 18.30: ”Prova på - bana” med diskussion och utvärdering av vägval m.m. Information om Skogsluffarnas verksamhet.

Vem riktar sig kursen till? Orientering är en sport som passar alla åldrar och du behöver egentligen inga förkunskaper för att gå kursen och de praktiska övningarna kan du göra i din egen takt. Så alla är välkomna och vi hoppas förståss att ni ska fastna för sporten.

Sista anmälningsdag den 4 maj: Anmälan görs till Tommy Ljusenius på mail: This is a mailto link. Ange då ditt telefonnummer och din mailadress.

Vill du fråga om något når du Tommy på 073-3727654

Kursavgift: 200 kronor (inkluderar kursboken och kartor) betalas vid kursstarten.

Välkomna! 

Skribent: Johanna Dahlin
E-post: Adressen Gömd
 

motionsorientering

 naturpasset