Hoppa till sidans innehåll

Lilla naturpasset är tillbaka!

03 MAJ 2020 11:34
Lilla Naturpasset passar barn och föräldrar som vill lära sig mer om naturen i närheten av Brotorp. För 50 kronor får du en karta med 13 fasta kontroller med utförliga beskrivningar av karttecken och naturen omkring.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2020 11:34

Lilla Naturpasset är en blandning av en orienteringsbana och en naturstig. Kontrollerna hänger på några av alla fina och spännande platser som finns i skogen kring ån mellan Brotorp och Söderbysjön. Genom att ta dig runt banan kommer du att lära dig både om naturen och om att läsa kartan. Till varje kontroll finns det tips om vad du kan se just där, både för att bli en bättre orienterare och för att upptäcka nya saker i skogen! Det finns 13 kontroller. Du kan ta dem i vilken ordning du vill. Och räkna med att göra många, många fler upptäckter längs vägen. 

Lilla Naturpasset kostar 50 kr. Det finns att köpa i Skogsluffarnas stuga Brotorp när det är lördagsöppet där (prova på), på apoteket i Bagarmossen och i Skarpaby parklek (Kaninparken) där det är öppet mån-tor kl 13-17. Säljs också i affären Hushållet som ligger på Lagaplan, Bagarmossens centrum.

För dig som vill ha större utmaningar finns Naturpasset med 50 fasta kontroller i hela Nackareservatet.

 

Skribent: Johanna Dahlin
Epost: Adressen Gömd
  motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank


milalogga


 

 

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Orientering
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08817808, 087113151
E-post: This is a mailto link

Se all info