Hoppa till sidans innehåll

Lilla naturpasset 2021 väntar på dig!

08 APR 2021 11:34
Lilla Naturpasset passar barn och föräldrar som vill lära sig mer om naturen i närheten av Brotorp. För 60 kronor får du en karta med fasta kontroller med utförliga beskrivningar av karttecken och naturen omkring.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2020 11:34

2021 års upplaga av Lilla Naturpasset säljs från och med den 10 april.

Lilla Naturpasset är en blandning av en orienteringsbana och en naturstig. Kontrollerna hänger på några av alla fina och spännande platser som finns i skogen kring Söderbysjön. Genom att ta dig runt banan kommer du att lära dig både om naturen och om att läsa kartan. Till varje kontroll finns det tips om vad du kan se just där, både för att bli en bättre orienterare och för att upptäcka nya saker i skogen! Du kan ta kontrollerna i vilken ordning du vill. Och räkna med att göra många, många fler upptäckter längs vägen. 

Lilla Naturpasset kostar 60 kr. Det finns att köpa i Skogsluffarnas stuga Brotorp när det är lördagsöppet där (prova på), på apoteket i Bagarmossen och i Skarpaby parklek (Kaninparken) där det är öppet mån-tor kl 13-17. Säljs också i affären Hushållet som ligger på Lagaplan, Bagarmossens centrum.

För dig som vill ha större utmaningar finns Naturpasset med 50 fasta kontroller i hela Nackareservatet.

 

Skribent: Johanna Dahlin
E-post: Adressen Gömd
 

motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank