Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Inbjudan till Orsa skidläger

01 NOV 2017 17:59
Innan den 25 november år 2017 bör du anmäla och betala klubbresan till Orsa i slutet av Jan. 2018
  • Skapad: 01 NOV 2017 17:59

Hej alla Skogsluffare!
Det kan kännas avlägset men nu är det dags att anmäla sig till årets Skogsluffarhöjdpunkt: Skidresan till Orsa Grönklitt! Som vanligt är det sista helgen i januari som gäller, i år infaller skidresan torsdag 25/1-söndag 28/1. Anmälan och betalning: Ni betalar ett självkostnadspris på 1730 kronor per vuxen och 865 kronor per barn/ungdom (barn subventioneras till hälften av klubben). Små barn som inte tar upp egen säng betalar 120 kr. I priset ingår: bussresa, boende med självhushållning, spåravgift och middag fredag kväll. Ni betalar alltså luncherna själva på upp- som nedväg. Anmälan: senast 26/11 till This is a mailto link Vid anmälan ange: 1. För- och efternamn på alla som anmäls, samt födelseår på barnen 2. Vilken buss ni vill åka upp 3. Ev. önskemål om vilka ni vill bo med i en 6-bäddstuga 4. Ev matallergier eller om ni vill ha vegetarisk mat på den gemensamma middagen Barn/ungdomar och deras föräldrar och tränare har förtur på resan om det skulle behövas, då resan primärt är ett läger för barn/ungdomar. Alla medlemmar är dock välkomna. Betalning bör ske snarast för att bekräfta anmälan, dock helst senast 26/11. Betalning görs till klubben på bankgiro 5749-4478. Glöm inte att ange Orsa och namn på alla som ingår i anmälan vid betalning.
Mer om resan: Vi reser i två bussar, sammanlagt plats för 100 personer, och som tidigare år kan du välja att resan torsdag morgon eller torsdag eftermiddag. Exakta tider ser du nedan. På resan upp och ned gör vi mat-stopp i Lugnet i Falun. Vi har bokat stugor i samma område som förra året, alltså fantastiskt läge precis bredvid spåren. Vi kommer ha organiserade träningar för barn och ungdomar, ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Förhoppningsvis får även vi till något teknikpass och skid-o. Mer info om programmet kommer längre fram. På fredagskvällen äter vi gemensam middag. I övrigt är det självhushållning som gäller. Övergripande schema 25/1 torsdag 08:00 Avresa med buss 1 från Panncentralen Ljusnevägen 1, Bagarmossen, samling tio minuter före. Lunch vid Falun Lugnet ca kl. 11:45. Framme Orsa Grönklitt ca 14.20.
25/11 torsdag 15:00 Avresa med buss 2 från Panncentralen Ljusnevägen 1, samling tio minuter före. Middag vid Falun Lugnet ca 18:45. Ankomst cirka kl. 21:15 26/1 fredag 17:00 Gemensam middag på restaurangen vid receptionen. Det går att ta med matlåda hem ifall ni inte kan/vill äta där. 28/1 söndag Avresa kl. 11:00 buss 1, lunch Falun Lugnet ca kl. 12:30 Avresa kl. 11:30 buss 2, lunch Falun Lugnet ca kl. 13:00 Ankomst ca kl. 17:30 söndag Djursjukhuset Bagarmossen för buss 1, något senare för buss 2.
Boende I år har vi återigen hyrt stugor som ligger nära längdskidcentralen då detta uppskattades av de flesta förra året. Nästan alla hus är 6-bäddars med 3 sovrum. Ni får alla alltså räkna med att bo ihop med andra från klubben. Sängkläder och handdukar ingår inte. Städning ingår inte, dvs. alla städar sin stuga före hemresa. Då det är självhushållning är det viktigt att barn och ungdomar också har en person med sig som gör detta. Indelning av boende per hus kommer att ske baserat på önskemål och per familj och grupp så gott det går. Arrangörerna bestämmer vid behov. Det finns en liten matvaruaffär nere vid receptionen som ligger nära boendet, annars är alternativet att ta med sig mat (ätas hemma eller i värmestugan), eller äta i restaurangen eller grillkiosken. Det finns även ett café vid restaurangen. Bastu finns att tillgå dels bakom receptionen och dels under vandrarhemmet, men inte i stugorna. Det är öppen bastu separerad dam/herr. Träning Det kommer finnas schemalagda träningar för barn och ungdomar utifrån sina respektive träningsgrupper, medan övriga vuxna får träna självständigt eller boka egna kurser. Föräldrar till barn och ungdom kan alltid vara med på träningarna och hjälpa till, speciellt när vi gör utflykter. Vi hoppas även få till en skidorienteringsbana liksom tidigare år!
Väl mött önskar Charlotte, Anna, Håkan och Josefina, Skogsluffarna
Skribent: Olle Öberg
E-post: Adressen Gömd
 

motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank