Hoppa till sidans innehåll

Gotlandstävlingar

07 FEB 2017 14:52
Ett gäng skogsluffare kommer orientera på Gotland i sommar. Det vore trevligt om vi blir ännu fler. Traditionsenligt arrangeras en 2-dagars och en 3-dagarsorientering på Gotland i början av juli. 2-dagars går vid Lojsta den 8 – 9 juli och 3-dagars gå
  • Skapad: 07 FEB 2017 14:52

Vi har preliminärbokat ett antal platser i stugor i Gustavsvik vid kusten 3 km norr om Visby under den aktuella veckan. Här finns det två alternativ att välja mellan:                                                                                                                   Det finns 6-bäddstugor med 2 sovrum och ytterligare 2 sängplatser i allrummet. Ytan är 42 kvadratmeter och hyran är 1200 kr/natt.                                                                                               Det finns 8 bäddsstugor med 4 sovrum. Där är ytan 84 kvadratmeter och hyran 1900 kr/natt.

Samtliga stugor har utrustade kök, dusch, toalett och TV.

Priset för färjan varierar men det billigaste priset för vuxna är 197 kr, för barn 41 kr och för bil 289 kr. Detta gäller enkel resa.

Utifrån detta kan man göra en uppskattning av vad en vecka med logi och båtresor kan komma att kosta. Rent praktiskt är det bra att ”snacka ihop sig” med kompisar eller någon annan familj för att samordna transporter och boende på bästa vis.

Jag har preliminärbokat stugor, men man får personligen lägga sin bokning direkt till Gotlandsresor. Tala med Inger på Destination Gotlands Idrottsresor tfn 0771-223350 och ange att du är Skogsluffare. På så sätt kan ni skräddarsy en lösning med stugor och båttider som passar er. Bokning görs senast den 10 mars.

För er som inte orienterat på Gotland förut vill jag starkt rekommendera detta. Det liknar ingenting av den natur som finns på fastlandet. Samtidigt som det är lättsprunget är det ofta svårorienterat i det flacka landskapet. Själv har jag orienterat på Gotland nästan varje sommar sedan O-Ringen gick där 1977 och jag ledsnar aldrig! Dessutom finns det ju möjligheter till bad och mycket intressant att se på.

 

Skribent: Magnus Falkenström
E-post: Adressen Gömd
 

motionsorientering

 naturpasset