Hoppa till sidans innehåll

Funktionärer till Nynäsdubbeln 21-22 augusti 2021

15 JUL 2021 19:27
Arrangemang eller inte arrangemang, det har varit frågan!
  • Uppdaterad: 15 JUL 2021 19:27

När vi började att planera orienteringssäsongen 2021 så fick vi instruktioner av orienteringsförbundet i Stockholm, StOF, att planera som om det inte skulle finnas några restriktioner i samband med tävlandet. Så här när vårsäsongen i Stockholm är över så vet vi att så mycket tävlingar har det inte varit. Träningar och veckans bana har det dock varit gott om i Storstockholm.

För alla er som vill komma ut i orienteringsskogen så finns det hopp! De första lättnaderna i Coronarestriktionerna har kommit och om allt går vägen så kan vi se fram emot en höst med flera tävlingar.

En av de första tävlingarna som vi tror och hoppas står på tur är Nynäsdubbeln 21-22 augusti som Skogsluffarna arrangerar tillsammans med IFK Enskede, Skarpnäcks OL och Nynäshamns OK. Det är en lång- respektive medeldistans där vi räknar med att kunna ha åtminstone 900 deltagare per dag, förhoppningsvis fler. Tävlingen inkluderar elitklasser men eftersom Jukola stafetten i Finland i år är flyttad till samman helg så kan det resultera i att det inte blir så många deltagare i HD 21. Det kommer däremot att bli ett extra fokus på åldersklasserna HD 14 och HD 15 då tävlingen också är för-USM som samma klubbar kommer att arrangera i 9-11 september 2022.

Vid både årets tävling och USM så är Skogsluffarna huvudansvariga för all banläggning vilket gör att vi är involverade i att sätta ut och ta in kontroller, stå för vätskekontroller mm. Vi kan även vara med och supporta de andra klubbarna om så behövs. Det har nyligen beslutats att vi även ska ha ansvar för en extra start vid årets tävling då det kommer att vara fler startplatser än normalt för att sprida ut de tävlande. Det kommer därför att bli förarbete med att plocka kartor och lägg i plastfodral.

För att ro tävlingen i hamn så behöver vi funktionärer både förre och under tävlingen dvs. under 14-20 augusti och tävlingsdagarna 21-22 augusti. Har ni möjlighet att hjälpa till klicka på länken nedan och fyll i de dagar som ni kan vara med och jobba! Givetvis under förutsättning att Corona restriktionerna ytterligare lättar fram till tävlingsdagarna.

Efter sommar återkommer vi med mer information om USM 2022 men är ni intresserad av att vara med i det fortsatta planeringsarbetet så indikera även det på i formuläret.

Har ni frågor eller funderingar så får ni gärna kontakta mig, Michael Thulin på e-post This is a mailto link eller ringa 073-828 1580

Hoppas vi ses i augusti!

Fortsatt trevlig sommar!

Michael Thulin
Organisationen för Nynäsdubbeln 2021

Jag kan hjälpa till före eller under Nynäsdubbeln! Kilicka då här och fyll i formuläret.

Inbjudan till Nynäsdubbeln finns på Eventor

Lördag 21/8 https://eventor.orientering.se/Events/Show/33506

Söndag 22/8 https://eventor.orientering.se/Events/Show/33507

Skribent: Michael Thulin
E-post: This is a mailto link
 

motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank