Hoppa till sidans innehåll

Dags att anmäla lag till Jukola/Venla!

13 FEB 2019 17:33
Skogsluffare! Dags att planera för Jukola- och Venlakaveln i sommar!
 • Uppdaterad: 13 FEB 2019 17:33

Helgen innan midsommar avgörs Jukala- och Venla-kaveln i Kangasala utanför Tammerfors (15-16 juni 2019). Och där vill så klart Skogsluffarna gärna ställa upp med minst ett herr- och ett damlag (gärna fler om det är många som vill åka med).

Jukola/Venla kan jämföras med ett 10mila-light fast på steroider. Sträckorna är kortare, vädret (oftast) bättre och antalet löpare många fler. Man är aldrig ensam i skogen så att säga, det påminner lite som O-Ringen. I Finland är Jukola/Venla lite som Vasaloppet, det är något som alla ska ha gjort, det är inte bara orienteringsklubbar som är med utan även företag och kompislag.

Jukola/Venla är verkligen en orienteringsupplevelse utöver det vanliga. Det är Finlands största idrottsevenemang och den största orienteringsstafetten i världen. Närmare 20 000 löpare kommer att delta i Jukola och Venla 2019. Servicen runt tävlingen brukar vara fantastisk - i klassisk finsk stil så är det så klart bastu vid duscharna.

Venlakaveln genomförs på lördagen med fyra sträckor och Jukolakaveln med sju sträckor startar lördag kväll med målgång söndag.

Venlakaveln

 1. 6,0 km - Dag

 2. 5,7 km - Dag

 3. 7,3 km - Dag

 4. 7,9 km - Dag

Jukolakaveln

 1. 10,9 km - Skymning/Natt

 2. 10,5 km - Natt

 3. 13,2 km - Natt/Gryning

 4. 7,3 km - Gryning/Dag

 5. 7,8 km - Dag

 6. 11,1 km - Dag

 7. 12,9 km - Dag

I stafetterna måste deltagaren vara 15 år eller äldre. I Venlakaveln får bara damer deltaga. Damer som vill, kan springa båda stafetterna.

50-års jubileum av Leif Magnussons sträckseger

I år är det dessutom 50 år sedan Leif Magnusson klämde till med bästa sträcktid under Skogsluffarnas resultatmässiga glansdagar i skiftet mellan 60- och 70-talet (http://results.jukola.com/tulokset/en/j1969_ju/ju/osuusajat/3/). Skogsluffarna kom 10:a till slut det året, efter att ha varit 4:a året innan. Så nog finns det skäl att vara på plats och försöka återupprepa den bragden.

Vi åker gemensamt fredag kväll 14/6 med Viking Line från Stockholm till Åbo där vi tar bussen till tävlingen och hem igen söndag 16/6 och anländer Stockholm måndag morgon. På Jukola/Venla där bor vi i tält. Pris för resan återkommer vi till.

Mer information om tävlingen hittar ni här; https://www.jukola.com/2019/sv/

Klubben står för tävlingskostnader och tältplats och deltagarna står för resan.

Anmäl er nu, det finns gott om tid att slipa formen. Skicka e-post till This is a mailto link och skriv gärna vilken sträcka som ni önskar och för damer om ni vill dubbla och även ta en sträcka på Jukola.

 

Väl mött

Tomas Eklund         Torbjörn Thorsén

Resesamordnare       Lagledare

 

Skribent: Tomas Eklund
E-post: This is a mailto link
 

motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank