Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kalle Lindqvist Grönklitt 2014

Anmälan till Orsa Grönklitt öppnad

02 NOV 2016 19:47
  • Uppdaterad: 02 NOV 2016 19:52

Vintern närmar sig, och med den också den traditionsenliga Orsa Grönklitt-resan. Vi hoppas i år på mängder med snö, fina spår och glada skidåkare.

Datumen för resan är torsdag 26 januari – söndag 29 januari 2017. Vi reser i två bussar, sammanlagt plats för 100 personer, och som tidigare år kan du välja att resan torsdag morgon eller torsdag eftermiddag. Exakta tider ser du nedan. På resan upp och ned gör vi matstopp i Lugnet i Falun.

Vi har lyckats boka samma stugor som förra året, alltså fantastiskt läge precis bredvid spåren.

Vi kommer ha organiserade träningar för barn och ungdomar, ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Förhoppningsvis får även vi till något teknikpass och skid-o. Mer info om programmet kommer längre fram.

På fredagskvällen äter vi gemensam middag på Ugglan och Björnen kl 18.00. I övrigt är det självhushållning som gäller. Det finns en liten mataffär i närheten men kan vara bra att planera lite middagar hemifrån. Lakan och handdukar tar du med hemifrån, och städningen sköter vi själva. Se mer info nedan.

Övergripande schema

26/1 torsdag 08:00. Avresa med buss 1 från Panncentralen Ljusnevägen 1, Bagarmossen, samling tio minuter före. Lunch vid Falun Lugnet ca kl. 11:45. Framme Orsa Grönklitt ca 14.20.

26/11 torsdag 15:00. Avresa med buss 2 från Panncentralen Ljusnevägen 1, samling tio minuter före. Middag vid Falun Lugnet ca 18:45. Ankomst cirka kl. 21:15

27/1 fredag 18:00. Gemensam middag på restaurangen vid receptionen.  Det går att ta med matlåda hem ifall ni inte kan/vill äta där.

29/1 söndag                      

Avresa kl. 11:00 buss 1, lunch Falun Lugnet ca kl. 12:30

Avresa kl. 11:30 buss 2, lunch Falun Lugnet ca kl. 13:00

Ankomst ca kl. 17:30 söndag Djursjukhuset Bagarmossen för buss 1, något senare för buss 2.

Boende 

I år har vi återigen hyrt stugor som ligger nära längdskidcentralen då detta uppskattades av de flesta förra året. Nästan alla hus är 6-bäddars med 3 sovrum. Ni får alla alltså räkna med att bo ihop med andra från klubben.

Sängkläder och handdukar ingår inte.

Då det är självhushållning är det viktigt att barn och ungdomar också har en person med sig som gör detta. Indelning av boende per hus kommer att ske baserat på önskemål och per familj och grupp så gott det går. Arrangörerna bestämmer vid behov.

Det finns en liten matvaruaffär nere vid receptionen som ligger nära boendet, annars är alternativet att ta med sig mat (ätas hemma eller i värmestugan), eller äta i restaurangen eller grillkiosken. Det finns även ett café vid restaurangen.

Det ingår inte städning, dvs. alla städar sin stuga före hemresa.

Bastu finns att tillgå dels bakom receptionen och dels under vandrarhemmet, men inte i stugorna. Det är öppen bastu separerad dam/herr.

Träning m.m.

Det kommer finnas schemalagda träningar för barn och ungdomar utifrån sina respektive träningsgrupper, medan övriga vuxna får träna självständigt eller boka egna kurser. Föräldrar till barn och ungdom kan alltid vara med på träningarna och hjälpa till, speciellt när vi gör utflykter.

Vi hoppas även få till en skid-orienteringsbana liksom tidigare år!

Anmälan och betalning:

Ni betalar ett självkostnadspris på 1440 kronor per vuxen och 720 kronor per barn/ungdom (barn subventioneras till hälften av klubben). Små barn som inte tar upp egen säng åker med gratis.

I priset ingår: bussresa, boende med självhushållning, spåravgift och middag fredag kväll. Ni betalar alltså luncherna själva på upp- som nedväg, liksom all mat och annat väl på plats utom den gemensamma middagen på fredagen som ingår.

Anmälan dig till This is a mailto link

Vid anmälan ange:

  1. För- och efternamn på alla som anmäls, samt födelseår på barnen
  2. Vilken buss ni vill åka upp
  3. Ev. Önskemål om vilka ni vill bo med i en 6-bäddstuga
  4. Ev matallergier eller om ni vill ha vegetarisk mat på den gemensamma middagen

Barn/ungdomar och deras föräldrar och tränare har förtur på resan om det skulle behövas, då resan primärt är ett läger för barn/ungdomar. Alla medlemmar är dock välkomna.

Betalning bör ske snarast för att bekräfta anmälan, dock helst senast 28/11. För de som behöver går det att betala vid ett senare tillfälle (dock senast före avfärd), säg till i så fall vid anmälan. Betalning görs till klubben på bankgiro 5749-4478. Glöm inte att ange Orsa och namn på alla som ingår i anmälan vid betalning.

Väl mött önskar Charlotte, Anna, Håkan och Josefina, Skogsluffarna

Skribent: Kalle Lindqvist