Hoppa till sidans innehåll
Naturpass/50turen 2013

Vårpremiär och rekord för Naturpasset

14 APR 2013 14:54
En mycket lyckat vårpremiär genomfördes i lördags. På dagens aktivitetslista fanns premiär för Naturpasset, 50turen, Prova på -orientring, TBE-vaccination och barngruppernas start med ett 60-tal barn, allt samtidigt så det riktigt sjöd av aktivitet vid Brotorp.
  • Skapad: 14 APR 2013 14:54

Med Reines hjälp fick vi upp gamla klubbtältet där tre positiva medarbetare från Din Vårdcentral i Bagarmosen vaccinerade på löpande band.
Ett 70-tal barn och vuxna tog tillfället i akt och ökade sitt skydd mot TBE.
 
Lasse Mongård satt i stugan och sålde hela 72 Naturpass, vilket var nästan 50% fler än förra året. 22 st gick ut och tog en eller flera kontroller och deltog i utlottningen av en bok. Sju av dessa satsade på att ta flera kontroller och delta i 50turen. Pga vädret och flera sjukdomsfall var det ingen som klarade alla 50 kontrollerna. Flest kontroller tog Karin Edström med 38 st.  Grattis Karin! Och resterande 12 tog hon dessutom dagen efter, dvs alla 50 på en helg! Karin och Elias Tidevall på väntra bilden kämpade länge även de, liksom Jason Bransome längst till höger om Karin Edström.
 
Per Liljeqvist hade det ganska lugnt som instruktör för Öppet Hus-banorna, men tog väl hand om nya föräldrar som kom in i stugan och fikade.
 
Och utanför stugan myllrade det av barn och föräldrar, som snart delade upp sig i mindre grupper. Jag råkade höra lite av en genomgång av vad en karta är. -En liten bit av världen sa en 7-åring. Och någon annan fyllde i "Sedd uppifrån. Det blev som poesi.
 
Och längst av alla stannade Janne Stridh, initiativtagare till 50turen. Mitt i dammsugningen kom strömavbrottet, så det var bara att stänga stugan och vandra hemåt.
 
Brittis

 

För hela 50turens resultat, http://50turen.se/resultat.html

Skribent: Brittis och Jan Stridh
 

motionsorientering

 naturpasset
<