Stabil insats från ungluffarnas unga lag på lägerkavlen

04 JUN 2012 11:46
Med tre trettongåringar i stora lägerstafetten (HD16) stod Ungluffarna för en fin insats på lägerkavlen på Stofs sommarläger.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2014 13:34

Glada över uppehållet i regnandet och förväntansfulla inför sin första budkavel ställde Ylva, Daniél och Jason upp för lägerkavlen, det avslutande inslaget på Stofs sommarläger. Alla tre är endast tretton år och ställdes mot lag med betydligt äldre och rutinerade löpare.

Ylva debuterade på förstasträckan med den stress detta kan innebära. En rejäl stukning vid andra kontrollen gjorde att hon övervägde att bryta, men haltade vidare för sitt lag för att växla till Daniél.

Daniél hade endast varit på tre träningar och tävlat en gång innan sommarlägret men kämpade på på sin bana och övervann den desperation vi alla kan känna när allt stämmer mot kartan, utom att man inte hittar kontrollen.

Jason gick ut på sista sträckan, hann ikapp några löpare och tog laget i mål.

Hela laget godkänt tack vare fin laganda.

Efter en regntung helg kändes det skönt att avsluta lägret med ett fint resultat som detta.

Skribent: Daniel Lundin