Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ingrid Paulsson Långa vatten

Fart och fläkt på Brostugedagen

15 JUN 2014 22:33
100 personer deltog vid årets Brostugedag vid Brotorp. Nytt för i år var att handicaploppet ersattes med en stafett där alla deltog, stora som små. Och givetvis blev det ballongkastning!
  • Skapad: 15 JUN 2014 22:33

Inför årets Brostugedag bestämdes det att handicaploppet skulle ersättas med en stafett där alla kunde delta efter förmåga. Resultatet blev lyckat - 75 personer deltog i en stafett med 5 sträckor.

IMG_2175

Först ut var "Långa vatten" där hinkar hade ställts upp för de 15 lagen. Varje lags förstasträckslöpare skulle släppa ned enkronor i en stor hink med vatten där det på botten fanns ett glas som skulle prickas 10 gånger för att bli klar. Långa vatten

 

De växlade sedan till Busluffarna som sprang en äventyrlig hinderbana.

hinderbanan-2014

IMG_2185

Därefter tog ungluffarnas yngsta vid och sprang en grön bana runt Brotorp. På näst sista sträckan var det Ungluffarnas gröna och vita förmågor som fick visa vad de lärt sig på en kilometerlång bana i skogen runt Brotorp.

IMG_2261

IMG_2274

IMG_2284

När de växlade in var det dags för en minivariant av handicaploppet där kontrollerna bestod av små plastbrickor som gömts ute i skogen. Med ledtrådars hjälp skulle varje löpare hitta brickorna och skriva av de bokstäver som fanns tryckta på brickorna. Inför sista kontrollen var det hela fem löpare samlade men Magnus Falkenströms ben var piggast och tog sig först över mållinjen i den historiska stafetten.

IMG_2299

För alla barnen väntade sedan hinkar fyllda med vattenballonger som de fick kasta på sina tränare - ett moment som inte lär tas bort i första taget om man frågar barnen.IMG_2357


Traditionsenligt avslutades dagen med sillunch och kaffe och kaka i gröngräset vid vårt kära Brotorp. Tack till alla som deltagit och hjälpt till att fixa med allt runt dagen! Ser fram emot nästa år redan!

Skribent: Kalle Lindqvist