Hoppa till sidans innehåll

DalaDubbeln 2016

20 OKT 2015 16:56
22 Skogsluffare har i helgen befunnit sig i Dalarna för att tävla. DalaDubbeln är en tvådagarstävling för ungdomar och juniorer där man i tvåmannalag springer stafett på lördagen och patrull på söndagen. Stafetten är av medeldistanskaraktär medan patrulltävling är ultralång. I år arrangerades tävlingen av Karlsbyhedens IK samt Korsnäs IF vid Skäggheden 13 km öster om Falun. Ungdomsfokuset är stort med utklädningstävling under patrullen och speakern Brasse som höll stämningen på topp under båda dagarna.
  • Skapad: 20 OKT 2015 16:56

DSC_0208

Båda dagarna började inlindade i en magisk dimma med någon minusgrad men efterhand skingrades dimslöjorna och solen värmde gott.

DSC_0210

Fyra stycken H10 lag deltog och samtliga lag klarade både stafett och patrulltävling alldeles lysande. Söndagens patrulltävling var hela 3,6 km för de unga lagen. Bäst gick det för Simon S och Sixten som slutade på 13 plats efter de två tävlingarna, men även Åke tillsammans med Henning, Love och Arvid samt Theodor och Olle gjorde mycket bra ifrån sig och fullföljde båda dagarna.

GrabbarnaStarten H10

Nora och Tilde valde att springa Öppna banor istället för stafett och patrull då de inte riktigt kommit upp på orange nivå än, men de öppna banor de sprang klarade de hur bra som helst så snart är de nog redo. Tjejerna satsade istället på en framskjuten plats i utklädningstävlingen men konkurrensen var hård och det fanns redan flera trollpar på trakten. Även Simon P sprang en öppen bana och placerade sig båda dagarna på en 7:nde plats – fantastiskt!

IMG_0018Nora

I H14 var Elias och Trevor med i var sitt kombinationslag. Elias sprang tillsammans med Philip från Nyköpings OK och de gick efter en andra plats i stafetten upp i ledning på söndagen och Elias kunde räkna in sin tredje raka seger i Daladubbeln. Trevor sprang tillsammans med Elias från Söder SOL och även de klarade av båda dagarnas tävlingar med bravur.

Elias

Samtliga vuxna sprang öppna banor i den bitvis ganska tunga terrängen med lite varierande resultat men entusiasmen var det inget fel på.

Vi åkte upp gemensamt i minibussar och inkvarterades på Söderbaumska skolan där frukost och middag ingick i servicen. På lördagskvällen var ungdomarna på Disco i en närliggande skola.

DSC_0213

Skribent: Erika Carlinger