Hoppa till sidans innehåll

Bagisloppet


Skogsluffarnas spännande arrangemang som genomfördes första gången 2015!!!

Affisch 1

Affisch 2

För mer och aktuell info, se http://www.bagisloppet.se

Från hemsidan när loppet drogs igång:

Avsluta vårterminen 2020 i Bagarmossen
Måndagen den 8 juni 2020 avgörs Bagisloppet, ett riktigt familjärt lopp, samtidigt som lilla Bagisloppet, för första gången. Du springer 5 eller 10 km på vackra gångbanor runt och i Bagarmossen och barnen springer en kortare bana på knappt 2 km. Detta är loppet för alla från dig som bara vill prova att springa till dig som vill göra säsongens snabbaste tid. Barnen springer gratis!!!

Flack och snabb bana
Du springer två varv på en flack och snabb bana som går på vackra gångbanor. Nivåskillnaden mellan banans högsta och lägsta punkt är troligen den lägsta av alla banor i Stockholm. Underlaget är genomgående asfalt.

Syfte och värdegrunder
Syftet med loppet är att skapa ett familjärt motionslopp med stort fokus på barn och ungdomar som minst hela stadsdelen kan vara med på inför morgondagens skolavslutning. Loppet ska genomföras på en enkel och vacker bana. Syftet med loppet är även att skapa en folkfest med lokal förankring som blir en tradition, samt bidra till att mäniskor motionerar mer och då speciellt fokus på barn och ungdomar samt deras familjer. Ytterligare ett syfte är att få de äldre ungdomarna i Bagarmossen till delaktighet genom att vara med och bidra till loppets genomförande.

Loppets värdegrunder är
• Gemenskap
• Glädje
• Delaktighet
• Värme

Pengar går till unga och utsatta
50 kr av den anmälningsavgift ni betalar till Bagisloppet kommer att avsättas till välgörande ändamål riktat mot barn och ungdomar. Ändamålet bestämas varje år i samråd mellan arrangörerna. 

Ev. intäkter från loppet kommer att gå till Skogsluffarnas växande verksamhet för barn och ungdomar.

Historia
Bagisloppet genomfördes för första gången 2015 i ett samarbete mellan initiativtagaren Skogsluffarnas OK, Bagarmossen Brotorps skolor, Bagarmossens kyrka och Bagishuset. Skogsluffarnas OK skapade denna idé som ett led i sin satsning på barn- och ungdomsverksamhet med tillhörande familjer, och ville även bidra till något bra och roligt för hela stadsdelen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:07 Skribent: Jan Stridh
 

motionsorientering

 naturpasset

Lilla Naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank


 

 

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Orientering
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08817808, 087113151
E-post: info@skogsluffarna.s...

Se all info