Hoppa till sidans innehåll

Presentation av stödpersoner


Björn Ekblom

Skogsluffarnas mest kände f.d. elitorienterare som både blivit svenskt- som nordisk mästare, dvs stor grabb inom orientering. Bidrar med träningstips och erfarenheter. Legendarisk professor i fysiologi på Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, i Stockholm. Numera är han en frisk pensionär. Hoppas på att Skogsluffarna kommer tillbaka med bra ungdomar och så småningom också seniorer. Men det tar tid och tålamod. När det gäller unga orienterare gäller det att ha bra samarbete inom klubben med bland annat träningar men också annat än bara orientering. Både killar och tjejer tillsammans!

Björn Ljusenius

F.d. friidrottare, numera legitimerande och praktiserande sjukgymnast inom fysioterapi utöver att vara orienterare. Bidrar främst med förebyggande av skador, men även med skaderehabilitering, skadebehandling och massage.

Björns egen presentation: "Björn Ljusenius heter jag. Jag är 26 år (2014) och har varit medlem i Skogsluffarnas OK hela mitt liv. Min idrottskarriär har kryssat mellan fotboll, hockey,orientering och mer därtill, men mest tid har jag lagt på friidrotten, där jag framför allt tävlat i längdhoppp, höjdhopp och sprintgrenar.

Från friidrotten har jag en SM-medalj på ungdomsnivå, men fick avsluta min karriär tidigt pga skadeproblem. Som orienterare är jag förvisso bara en glad amatör, men har jagat orangevita skärmar (och även setts på tävlingar då och då) ända sedan barnsben och är långt ifrån vilse i skogen!

Under alla de år jag drogs med skador träffade jag en mängd duktiga sjukgymnaster och blev längs vägen så pass inspirerad av deras arbete att jag sedermera utbildade mig till sjukgymnast på Karolinska Institutet 2009-2011. Sedan examen har jag drivit mitt eget företag och jobbat med idrottsskador. Idag läser jag in en mastersexamen i idrottsmedicin på Gymnastik- och Idrottshögskolan i Stockholm.

En viktig pusselbit i en seriös klubb är tillgång till medicinsk expertis för att hjälpa de aktiva vid skador och kanske framför allt att hjälpa de aktiva att undvika skador." Läs mer på: http://ljusenius.se/

Ali Kousku

F.d. juniorstjärna inom klubben som sprang i landslaget och som nu återkommit för att bidra med bland annat träningsplanering, träningstips och erfarenhet.

Uppdaterad: 02 FEB 2014 15:41 Skribent: Jan Stridh
  motionsorientering

 naturpasset

Lilla naturpasset

Veckans bana - bildlänk

Bagisloppet 8 juni 2016


50turen-textlank


milalogga


 

 

Postadress:
Skogsluffarnas OK - Orientering
C/o Öberg, Brovaktarvägen 13
14173 Segeltorp

Kontakt:
Tel: 08-817808, 08-7113151
E-post: This is a mailto link

Se all info